1,5 päivää surffia takana eli kolme sessiota. Tää tuntuu olevan täydellinen ajankohta olla täällä, vielä 2 viikkoa sitten oli sadekausi ja vettä tuli kaatamalla. Maanantai-päivällä saavuttiin siis mestoille eli Nosaraan ja mentiin tietenkin heti veteen.

Mäkin olen surffitunneilla aina aamuisin ja iltapäivällä surffaan ite. Aliisa on onneks edistyny jo niin hyvin, että saan siitä jo kohta surffiseuraa, eikä tarvita enää opeja. Mun open nimi on Nelson, ja se on ihan jees. Aallot on ollut nyt pieniä ja smuutteja, suunnilleen 3-4 jalkaa. Ekan päivän surffit oli aika täydelliset. Otin vähän isomman laudan (noin 7) ja napsin aaltoja ihan hulluna! Lauta oli kyllä aika kömpelö laituri, mut parempi näin, että sai paljon aaltoja heti alkuun, eikä kuluttanut kaikkia voimia pikkulaudalla melomiseen.
Tiistaina otin kokeiluun 6’4 laudan. Olin vasta melomassa ulos ja yhtä sukellusta vaille line-upissa kun leashi katkes ja lauta karkas rantaan. Tein sen mitä ei ikinä sais tehdä, eli sukelsin vaan ite aallon ali enkä pitänyt laudasta kiinni. (Huom, sadan metrin etäisyydellä ei ollu ketään muita, muuten en ois tietenkään päästäny lautaa…) Oli vähän orpo olo alloissa ilman lautaa kun settiä tulee niskaan eikä oo mitään ”pelastuslauttaa”. Vaikka olin vaan beach breikillä ja vielä low tiden aikaan, niin jotekin se ranta tuntui olevan ihan hemmetin kaukana. Onneks Nelson tuli ritarillisesti pelastamaan mut ja tarjoamaan omaa lautaansa. Ite se tietenkin kroolas rantaan jollain kahdella vedolla kun mikäkin krokotiili. Eli pidetään siis kiinni niistä laudoista jatkossa. Ite surffit oli ihan buenot. Reilun tunnin jälkeen kädet oli vaan ihan makaroonia joten piti siirtyä rannalle huilaamaan. Allun surffitunti oli vielä meneillään, joten menin vielä pulikoimaan rantaveteen sen seuraksi. (ja poseeraamaan Surfing Nosara valokuvaajalle, joka oli putkensa kanssa sopivasti samassa kohtaa biitsillä 🙂 
Iltapäivällä opetin eka vähän Aliisaa ja kävin sen jälkeen ite aalloissa. Oon surffannu viime aikoina tosi paljon jonkun oppaan tai open kanssa, mutta nyt oli tosi siistiä surffata vaan yksin. Ja huomata että kyllä sitä osaa yksin ihan yhtä hyvin (tai paremminkin)! Jee, alan saamaan takasin mun Balille hävinnyttä surf-itseluottamusta.

Random beachbeibe
Surffiope Nelson.
Mainokset