Heipparallaa palmun alta. Melkein pari viikkoa on jo vierähtänyt Nosarassa joten korkea aika herättää blogi henkiin. Tällä kertaa kyseessä on 2,5 viikon pikavisiitti.

Lensin tällä kertaa Frankfurtin ja Santo Domingon kautta. Voin lämpimästi suositella tätä Lufthansa + Condor yhdistelmää. Toin oman laudan mukana ja siitä selvisi vaivaisella 50e lisämaksulla. Ja mikä parasta, lauta selvisi lennoista ilman vaurioita, tosin olin paketoinut sen kauttaaltaan vähintäänkin viisinkertaiseen kuplamuoviin ja nosessa ja tailissa oli vielä ekstrapehmusteet.

Nosarassa sadekausi on loppumassa/juuri loppunut. Aallot on tähän aikaan vuodesta yleensä aika pieniä. Kuitenkin kun pääsin perille Guionesille niin vastassa oli 8ft aallot ja kova offshore jota kesti 3 päivää. Tässä pari kuvaa aalloista.

 Kävin vähän vedessäkin, mutta kyyti oli aika kylmää, joten pari ekaa päivää keskityttiin Agua Tibian (http://www.aguatibiasurfschool.com), eli Adrianin, Oscarin ja Andrewn uuden surffikoulun remppaan. Agua Tibia sijaitsee aivan mahtavalla paikalla lähellä rantaa ja parastahan on se, että mä ja Adrian myös asutaan täällä. Ei lainkaan pöllömpää asustella surffikoulussa.

Remppaa.
Lisää remppaa…
Agua Tibia = The BEST Surf School in Nosara!

Parin päivän remppahommien jälkeen kamppä alkoi näyttää asumiskelpoiselta ja aallotkin rauhoittui, joten siitä eteenpäin oon lillunut vedessä. Vesi on ollut vähän kylmää (se on aina kylmempää tähän aikaan vuodesta ja etenkin joulukuussa). Joulupukin toivelistalla onkin märkäpuku a la Marisa Miller. En kyl tiedä paljon tuo lämmittää mutta pysyy varmaan hyvin päällä!

Marisa Miller designed wetsuit.

Parin päivän megakelin jälkeen aallot on pysyneet pieninä ja oon päässyt pikkuhiljaa taas surffin makuun. Mut voi hyvää päivää että oli vaikeeta alussa. Oon surffannu omalla laudallani edellisen kerran maaliskuussa ja pari ekaa päivää oli kyllä niin voimatonta että. Ja mäkun luulin olevani hyvässä kunnossa… Surffikunto ei kyllä korreloi minkään muun urheilun kunnossa, melontakunto oli alussa aivan surkee vaikka olin niin käyny uimahallissa kroolaamassa ennen reissua. J Mut nyt kulkee jo vähän paremmin. Ehdin kyllä jo pistää laudankin myyntiin välillä kun meni (vähän…) hermot! Haha! Onneks laitoin sen verran kovan hinnan ettei ostajia heti ilmestynyt sillä seuraavana päivänä olikin superhyvät surffit.

SUP eli Stand up paddle on muuten selkeesti se tän kauden juttu ja erityisesti jos sattuu olemaan yli 50 vuotias mies. Suppeja on välillä enemmän vedessä kun shortboardeja! On niitä aina ennenkin ollut ehkä pari mutta nyt ne oli lisääntyny aivan villisti.

Mitään kovin ihmeellistä raportoitavaa ei nyt tällä kertaa ole. Ei olla reissattu missään vaan oon vaan surffannut Guionesia joka päivä. Ja tehnyt välissä töitä ja syönyt ja nukkunut. Oon niin mummo että tarviin vähintään 9 tuntia untä päivässa. Tänäänkin otin makoisat parin tunnin päikkärit. Ja toki pari reggae nightia takana ja yhdet hyväntekeväisyysjuhlat Nosara Beach Hostellissa, joilla kerättiin rahaa maanjäristyksen tuhojen korjaamiseen. Täällä oli pari kk sitten iso maanjäristys ja sen jälkeen on ollut paljon jälkijäristyksiä. Munkin täälläoloaikana oli järistys, mutta vetelin vaan sikeitä ehkä huomannut mitään.

Nosara Beach hostel maanjäristysjuhlat.
Boyz in tha party.

Pari päivää sitten surffattiin Adrianin kanssa yhdessä samalla laudalla. Otettiin isoin soft top lauta mikä löytyi ja saatiin jopa surffattua pari vihreetä aaltoa niin että molemmat oli kyydissä. Mut saatiin molemmat niin parat hankaumat siitä laudasta, että se lysti oli pakko lopettaa lyhyeen. Mulle tuli puolen tunnin seurauksena kamala ihottuma mahaan ja reisiin, ja vieläkin pahempi käsivarsien sisäpuoliin kun se lauta oli niin levee että kädet hankautui meloessa. En suostunu enää lopussa tulemaan sen laudan kyytiin vaan uin mieluumin rantaan. Nyt en haluu enää surffata millään muulla kun omalla laudalla! Ainakin siihen saakka kun löydän uuden sopivan laudan, mulla on nyt hakusessa vähän lyhempi mutta paksumpi ja leveempi kun nykyinen.

Guiones aalto.
Surffikuvia ei nyt ole, joten lavastettiin ”surffaamaan
menossa” kuva. 🙂 Noilla biksuilla ei oikeesti surffata ja
mulla on kaikenmaalilman hiuspinnejä ja muuta asiaan
kuulumatonta rekvisiittaa ja taitaa jopa olla aurinkolasitkin
päässä vaik niitä ei kuvassa näykään..

En oo täällä pelkästään lomalla, vaan melkein jokapäivä on joutunu tekemään vähän töitäkin. Töitä hankaloittaa vaan se, että täällä surffikoululla ei ole vielä nettiä. Yritin käydä ostamassa mokkulaa, mut eihän tähän työläppäriin voi asentaa mitään ite. Asiat hyvin hallussa siis ulkomaailman kanssa kommunikoinnin suhteen (ja esim. blogin päivityksen). Ois niin kivaa päivittää joka päivä jotain pientä, mutta en raaski sen takii mennä aina wifi-kahvilaan ostamaan megakallista smoothieta. No ehkä saadaan vielä netti toimimaan tällä viikolla.

Loppuun pitää vielä vähän hehkuttaa mun tänne saapumista ja Adrianin yllättämistä. Adrianilla ei meinaan ollut hajuakaan että oon tulossa ja se odotti mua tänne muutokuorman kanssa vasta ensi kesäkuussa. Ja yllätys oli niin täydellinen. Cristian ja kumppanit piilotti mut Coconut Harry’s:n lautavarastoon ja kutsu Adrianin ”yllätykselle”. Hahaa! Aivan mahtavaa. Rakastan yllätyksiä! 😀

Guiones sunset.
Sunset chillin.
Mainokset