Rakastan matkoille lähtöä ja pakkaamista. Suurin osa taitaa pakata viime tingassa lähtöä edellisenä iltana, mutta mä tykkään pakata jo hyvissä ajoin vaikka lähtöä edeltävänä viikonloppuna. Tällä kertaa olen ennätysajoissa. Aloitin pakkaamisen tänään ja lähtöön on vielä reilut 5 viikkoa.

Tällä kertaa onkin vähän spesiaalimpi pakkaus kyseessä, sillä mukaan ei lähde ainoastaan kahden viikon matkatavarat, vaan koko elämä. Tilaa elämälle on kuitenkin se sama kuin kahden viikon matkatavaroille, eli 20kg matkalaukku + lautabägi.

Olen myynyt/antanut pois/heittänyt roskiin jumalattomat määrät tavaraa viime viikkoina. Ja tavaramäärä onkin vähentynyt aika kivasti. Silti on vielä ihan liikaa sellaisia ”ehkä” juttuja, jotka olisi kiva ottaa mukaan, mutta ei ne ei kuitenkaan ole ihan niitä isoimpia lemppareita ja jokapäiväisessä käytössä olevia välttämättömyyksiä.

”Ehkä”-pino kasvoi vähän liian isoksi, joten piti ottaa erilainen lähestymistapa: Matkalaukku auki lattialle ja sinne sisään kaikki ne vaatteet ja tavarat jotka ehdottomasti haluan mukaan. Ja siinä vaiheessa kun laukku on täynnä, kaikki loput lähtee kirpparille. Eikä mitään ”ehkä”-pinoja. Huomattavasti helpompaa kun ei tarvitse joka vaatteen kohdalla arpoa että ”otan tän jos vaan mahtuu laukkuun”. Enää ei mahdu.

No mitäs sinne mukaan lähtee. Kuvassa näkyy oikestaan koko muuttokuorma: bikineitä, vaatteita, alusvaatteita, parit sliparit ja släpärit, jumppapallo ja surffilauta. Costassa on jo valmiina vähän vaatteita, yogamatto, fööni, polkupyörä ja toinen lauta. Kuvassa näkyvien lisäksi aion ottaa 2 kirjaa, läppärin, kameran (+ niiden oheistarvikkeet), perus kosmetiikkajutut, 2 pikkulaukkua ja vyön. That’s it. Hui, olipas se yllättävän helppoa!

Melkein valmis muuttokuorma.

Näistä mukaan lähtevistä tavaroista voi aika hyvin päätellä mikä mulle on tärkeää. Vaatteet (kääk, järkyttävän pinnallista) ja urheiluvälineet (ei kovin yllättävää). Sen sijaan sillä ei taida olla niin väliä millaisista kipoista syö tai missä asuu. Adrian muuttaa tänään (tai tällä viikolla, tico time you know) meidän uuteen, tulevaan kämppään. Hehkutin tästä innoissani muutamalle kaverille jotka tietenkin kyselivät, että millainen tää uusi koti on. Sitten ne oli ihan järkyttyneitä kun kerroin että en ole nähnyt sitä taloa livenä enkä edes kuvissa, mutta tiedän suunnilleen missä se sijaitsee, minkä kokoinen se on ja että hanasta tulee kuumaa vettä. Ja smoothie blenderi on valmiina odottomassa siellä kun saavun (tuskailin Adrianille, että haluaisin ottaa mun smoothiekoneen mukaan, mutta Costassa on erilainen sähköpistoke). 🙂 Eli smoothiet (ruoka) on myös tärkeää. 

No kyllähän se koti on myös tosi tärkeä (muttei niin tärkeä että pitää etukäteen tietää keittiötason materiaali tai kaappien vetimet). Haluaisin askarrella sinne jotain bambu-hyllyjä, jumppanurkkauksen ja kivan pation. Haluaisin myös mangopuun ja avokadopensaan (kasvaako ne pensaassa…). Mutta noi on sellaisia juttuja, mitä ei onneksi voi eikä tarvitse ottaa täältä mukaan. Tietenkin tärkeää on myös perhe ja ystävät ja niihin liittyvät muistot. Valokuva-albumit ja muut vastaavat rakkaat aarteet meneekin Suomessa säilytykseen (kuvat saa kuitenkin diginä mukaan eikä vie tilaa laukusta). Eikä Skypekään vie tilaa laukusta.

Nyt taisi teksti lipsahtaa sivuraiteille. Pääasia kuitenkin että kamat on pakattu. Bikineillä, shortseilla, topeilla, släpäreillä ja parilla mekolla mennään! Ja niillähän pääsee pitkälle. Ja nyt alkoi kutkuttaa tuo tuleva kotikolo sen verran, että aion pikimmiten vaatia Adrianilta videoesittelyn talosta. Siitä varmasti lisää juttua lähitulevaisuudessa. Haluan suunnitella sinne jotain kivaa, esim tällaisen hammock sängyn!

kuva täältä
Mainokset