Surflovereggae on surffiblogi, mutta haluan jakaa täällä vähän muitakin treenejä. Surffi saattaa ehkä näyttää kevyeltä, jos ei sitä ole kokeillut, mutta todellisuudessa se on rankkaa urheilua. Hyvästä kunnosta on ehdottomasti hyötyä, sekä lihaskunnosta että aerobisesta kunnosta.

Mun ykköslaji Suomessa on telinevoimistelu. Voimistelusta on myös tosi paljon hyötyä surffiin (yläkropan voima!), vaikkei se olekaan syy miksi harrastan kyseistä lajia. Harrastan voimistelua koska rakastan sitä ja volttien tekeminen vaan on niin ihanaa ja pelottavaa. Voikan lisäksi juoksen ja joogaan/venyttelen ja toisinaan urheilen kaikkea muutakin sekalaista. Tykkään ehdottomasti juoksusta ja joogasta, mutta mun motivaatio näiden lajien harrastamiseen on vähän erilainen kuin surffin tai voimistelun. Juoksen ja joogaan aika pitkälle sen takia, koska uskon, että ne auttavat mua tulemaan paremmaksi voimistelijaksi ja surffariksi. Jooga vetreyttää ja palauttaa surffissa ja voikassa rasittuneita lihaksia, sekä notkistaa ja siten edesauttaa välttämään loukkaantumisia. Juoksu parantaa aerobista kuntoa, jotta jaksaa surffata ja voimistella enemmän. Ja onhan se nyt totta, että ei ne voltit oikein pyöri ja melonta on paljon raskaampaa, jos laudalla makaa kasa läskiä.
Siinä hieman pohjustusta, ja nyt itse asiaan eli tämän päivän treeniin:
Tänään oli ohjelmassa juoksua kaverini Piian kanssa ja tarkemmin sanottuna Cooperin testi. Keli oli masentava: satoi vettä ja näpit jäätyi pyöräillessä. Teki melkein mieli perua koko juttu tai ainakin siirtää myöhemmäksi. Mutta ei peruttu ja hyvä niin. Juoksu meni nimittäin tosi hyvin. Olen toipumassa vähän pidemmältä sairaslomalta ja jännitti vähän miten kroppa jaksaa tällaisen rankemman urheilusuorituksen. Mutta hyvin jaksoi ja pääsin mun tavoitteeseen eli 2600 metriin. Jes! Nyt on hyvä mieli. Kroppa on selkeästi parantunut sairastelusta ja tästä voi hyvillä mielin siirtyä surffikauteen. Piiankin juoksu meni hyvin: ennätys tuli ja jäi varaa kiristää. Hyvä Piia!

Voittaja! Kuka nyt kiduttaa itseään
Cooperilla, ellei siitä saa hienoa pokaalia.
(lainattiin pystiä Ilveksen junnuilta, jotka
oli kentällä samaan aikaan)

Mulla on sykemittari päällä juostessa ja se paljasti, että korkein syke juostessa oli 201bpm. En ole ikinä määrittänyt maksimisykettä, ja taulukoiden mukaan sen pitäisi olla 190. Mutta olikin sitten vähän korkeampi. Käppyrät paljastaa myös, että vauhti oli aika tasainen 4’16 min/km ja lopussa otin loppukirin. Laitoin mittauksen päälle 23 sekkaa ennen juoksun aloitusta enkä muistanut lopettaa sitä heti juoskun jälkeen, joten nuo keskisykkeet ja -nopeudet ei ihan pidä paikkaansa. 0’23 – 12’23 on alakuvassa se juoksuaika.

oranssi = nopeus, valkoinen = syke

Mainokset