Mulla on jo pitkän aikaa ollut mielessä tehdä tänne treenipostaus muista treeneistä, mitä teen surffin ohella. En ole kuitenkaan saanut postausta tehtyä, koska totuus on, etten ole juuri treenannut muuta kuin surffia. Näiden 6 viikon ainana, mitä olen ollut Nosarassa (tai Nicaraguassa tai Pavonesilla) olen käynyt juoksemassa 4 kertaa (normi lenkki tai mäkijuoksutreeni), kerran fit to rip –crosstraining tunnilla, tehnyt pari kertaa jumppajuttuja rannalla ja samoin pari kertaa lihaskuntotreenin kotona.

Vähiin on jäänyt jumpat mut jotain on kuitenkin tullut
tehtyä.
Tää on aivan sairaan hyvä keskivartaloliike. Jalannostot
takanojassa. Huom! Vartalon pitää pysyä suorana ja
lantio ylhäällä!
Hei siinähän oli paljon enemmän treenejä kuin muistinkaan tehneeni. Mulla oli kuitenkin ennen Costaan muttoa mielessä, että tekisin enemmän, tai ainakin säännöllisemmin myös muuta treeniä. Mutta eipä ole tullut tehtyä. Surffatessa saa aika hyvin kulutettua kaiken energian ja mitä sitä väkisin rehkimään lisää, jos paukut on jo käytetty. Silloin pitää levätä ja syödä.
Mietiskelin kuitenkin tässä, että onko surffaus niin kokonaisvaltainen koko kropan treeni, että se todellakin riittää ainoaksi treenimuodoksi. Jos siis haluaa olla kauttaaltaan timmi ja hyvässä kunnossa. Ja en ole ihan varma mihin lopputulokseen tulin.
Aluksi olin sitä mieltä, että surffi on aika tehokas ja monipuolinen treeni. Yläkropalle (kädet, hartiat) se on todellinen tehotreeni, ja keskivartalo + pakaratkin joutuu töihin kun melotaan surffilaudan päällä hyvässä asennossa. Ja lisäksi surffrit on järjestään aika hyväkroppaista porukkaa. Eli surffin on pakko olla tehokas ja kokonaisvaltainen treeni.
Mutta sitten tein yllättävän huomion, kun yritin opettaa muutamille koko ikänsä surffanneille (just niille hyväkroppaisille ja lihaksikkaan mutta hoikan näköisille) kavereilleni käsinseisontaa. Koska niillä ei ollutkaan keskivartalossa voimaa pysyä tiukkana käsiseisonnassa. Ei siis LAINKAAN. Totaalisen spagettiselkiä.
Eli johtopäätös on, että surffi kuluttaa kyllä kaloreita ja kädet ja hartiat saa hyvää treeniä. Hyvistä keskivartalon lihaksista on ehdottomasti hyötyä surffissa, mutta laji itsessään ei niitä juuri kehitä. Samoin hyvistä jalkalihaksista on hyötyä (ainakin pro tason surffissa kun droppaillaan isoille aalloille ja tehdään voimakkaita käännöksiä ja ländätään air trikkejä), mutta itse surffi ei ole mikäään hyvä jalkatreeni. Eli taidampa siis aktivoitua treenaamaan myös lihaskuntoa surffin lisäksi. Ja teen sen jälkeen tänne sen treenipostauksen!
Pari kuvaa vielä tasapainolautailusta. Surffikoululla on balance board, jolla on hauskaa kikkailla. Mutta ei sitä voi varsinaisesti sanoa treeniksi. Jotkut myös sanoo, että balance boardista olisi valtavasti apua surffaukseen. Ite en oo vielä oivaltanut, että miten nämä kaksi oikeasti liittyy toisiinsa… Kivaa oheistoimintaa ja tasapainoilua joka tapauksessa.
Mainokset