Barrigona on semisalainen surfbreikki noin 40 minsan päässä Nosarasta. Tai ei sen olemassaolo ole mitenkään salaista, mutta sinne on todella vaikea löytää jos ei ole aiemmin käynyt siellä. Olen käynyt Barrigonassa kerran aikaisemmin reilu vuosi sitten ja viime perjantaina mentiin uudestaan Adrianin, Joelin ja Dannyn kanssa.

Muutama muu kaveri Nosarasta oli ollut Barrigonassa juuri edellisenä päivänä ja nähtiin heiltä mageita kuvia kliineistä overhead tuubeista. Sellaisia siis lähdettiin hakemaan. Tosin meillä oli tiedossa että swelli oli taas hiipumaan päin. Mutta Barrigona on aina paljon voimakkaampi aalto kuin Guiones, joten hyvää surffia olisi varmasti luvassa.
Barrigona meidän retkeä edeltävänä päivänä.
(kuva: Diego F F Photography)
Barrigona meidän retkeä edeltävänä päivänä.
(kuva: Diego F F Photography)

Aamulla siis aikainen herätys 6lta, laudat auton katolle ja menoksi. Sateiden ja mudan takia jouduttiin jättämään auto noin vartin kävelymatkan päähän rannasta. Barrigona on aivan superkaunis ranta ja todellakin vierailun arvoinen paikka myös ei-surffareille. Ranta on aika pieni eikä siellä ole mitään ravintoloita tms. muutakaan rakennettua. Mutta puiden katveessa on hyviä varjopaikkoja ja pienessä vesiputouksessa voi pestä suolaveden pois iholta surffin tai uinnin jälkeen.
Aalto oli todellakin pienempi kuin edellisenä päivänä, mutta vuoroveden noustessa saatiin myös isompia settejä. Mulle Barrigona voimakkampana aaltona on joka tapauksessa todella kiva ja haasteellinen aalto Guionesin jälkeen. Ja selkeästi pojatkin tykkäsi siitä sillä viihdyttiin kaikki vedessä yli kolme tuntia. 
Biknit tiukalle ettei aalto syö niitä
mennessään.
Joel, Danny & Adrian.
Barrigona.
Adrian surffaa. 
Kyllä mekin saatiin vähän tuubeja! 
Surffin jälkeen innostuttiin sekoilemaan rannalla ja hypittiin voltteja alamäkeen hiekalla. En ollutkaan tehnyt voltteja sitten kesäkuun kun olin vielä Suomessa, joten se oli superkivaa! 
En ole vieläkään nähnyt Barrigonaa parhaimmillaan (sopiva offshore ja 5+ feet), mutta se on silti yksi mun suosikkiaalloista. Se on aika voimakas aalto, mutta kuitenkin turvallinen koska se murtuu aika lähellä rantaa ja on beach break. Nyt alan kyttäämään sääennusteita joka päivä, milloin Barrigonaan osuu tuubikeli.
Surffin jälkeiset sekoilut…
Bäkflip än-yy-tee NYT!

Vesiputous
Life is hard. Pura Vida!
Mainokset