Olen edelleen New Smyrnassa Adilian, Montyn ja Mayan luona. Nyt ollaan päästy surffaamaankin. Tosi kivaa surffata ihan uudessa paikassa. Florida ei ole mikään varsinainen surffikohde, mutta täällä on kuitenkin kaksi paikkaa, mihin tulee aaltoja: New Smyrna Beach ja joku toinen jonka nimeä en enää muista. Etenkin hurrikaanikaudella, eli juuri nyt, on usein ok surffia. Aallot täällä eivät ole koskaan jättimäisiä, vaan enemminkin pieniä ja nopeita ja kuulemma monet Amerikan parhaista aerial surffareista tulevat juuri tältä seudulta.

Florida beach life.
Pyoraretki rannalle.
Local surf girl.
Surffilaudan vuokrauksessa / lainauksessa kävi muuten niin että jouduin tyytymään kaverini miehen lautaan, joka on ”ison miehen shortti” ja aivan superpaksu sellainen. Varmaan kaksi kertaa paksumpi kuin omat lautani yhteensä. 🙂 Pienellä kelillä se on itse asiassa ihan hyvä lauta näille aalloille, mutta se on mulle kuitenkin niin suuri, että pystyn hädintuskin duckdiveemaan.
Eka surffipäivä olikin mun osalta vähän plääh. Olin odottanu sähäkkää surffia aerial ilotuituksen keskellä, mut jouduinkin surffaamaan miniaaltoja mötkölaudalla longboard pappojen kanssa… :/ No ei se nyt ihan niin huono ollut mut ei missään nimessä hyväkään. Mut tulipahan surffattua ja surffin jälkeen on aina hyvä mieli, vaikka itse surffisessio olisi ollut miten surkea.

Seuraavaan surffipäivään haettin vauhtia ja parempaa keliä New Smyrnan yöelämästä, joka olikin positiivinen yllätys. Täällä on nimittäin päivisin tosi hiljaista, eikä kaduilla suunnilleen näy ketään. Mutta illalla näytti olevan jengiä liikenteessä. Oltiin polkupyörillä liikenteessä. Täällä on aivan ihanaa pyöräillä biitsille tai baariin, kaikki on lähellä ja tiet tasaisia (toisin kun Nosarassa). Saatiin myös ekstra pyörälenkki, kun jouduttiin ajamaan takaisin talolle hakemaan unohtuneet henkkarit. Baariin lähtiessä ei tullut mieleenkään että sellaisia saatetaan kysyä. Meno ja meininki baarissa oli hyvä, mutta ei tietenkään Costan ja reggae iltojen veroinen. 🙂

Adilian (jolta valitettavasti puutuu puoli paata) kanssa
New Smyrnan yossa.
Rokkibandi.

Seuraavana aamuna herättiin reippaasti surffille 8n pintaan. Keli oli aivan minimini eli about max 2 jalkaa. Kaverini ei jaksanut inspiroitua miniaalloista, mutta mä surffasin tyytyväisenä pari tuntia ja onnistuin saamaan mini tuberidenkin. 🙂 Hyvin pienen sellaisen. New Smyrna on kyllä hyvä paikka surffin treenaamiseen. Täällä selviää tosi vähällä melomisella, eikä surffatessa väsy lainkaan. Jaksaa siis painaa monta tuntia. Paitsi mä en kuitenkaan jaksa koska oon huonokuntoinen…

Surffareita vedessa.
Pinkki surffilauta toimii aina.
Minikeli jatkui seuraavanakin päivänä, joten siirryttiin muutamaa astetta järeämpiin lautoihin. Eli SUPpeihin. On kyllä huvittavan näköistä kun joku tipahtaa supin kyydistä veteen. Ja sitä tapahtui mullekin hyvin monta kertaa. Olin kuvitellut etukäteen että tästä reissusta selviää kastumatta mutta ei todellakaan selvinnyt. Mun ensimmäinen lahtoyritys rannasta oli koomisin ikina. Muistan joskus kuulleeni etta supilla on ihan helppoa meloa aaltojen/vaahtojen yli, kun se on niin iso eika siinä muutenkaan tarvita kun kaksi melan heilautusta kun on jo ulkona. No ei ollut ihan niin helppoa. 🙂 Lensin heti ensimmäisen (mini)aallon tullessa vastaan kyydistä. Parin sukelluksen jalkeen pääsin ulapalle olemalla laudan päälla polvillaan ja melomalla siitä. Adilian strategia ulos melomisessa oli huomattavasti toimivampi. Kuten tavallisella surffilaudalla, eli maataan mahallaan laudan päälla ja melotaan käsilla. Ei tainnut mennä ihan niinkun elokuvissa. 
Pelkkä ympyrän melominen supilla oli äkkiä hallinnassa, joten yritettiin surffata aaltoja. Se olikin hauskaa. Ja taas tuli lenneltyä komeasti laudan kyydistä. Supilla aaltojen surffaaminen oli itseasiassa vaikeampaa kuin longboardilla, shortboardilla tai millään muulla laudalla, millä olen ikinä surffannut. Lauta on niin iso, että se jyrää eteenpäin kuin juna. 🙂 Ihan sama onko edessä ihmisiä, tai aalto menossa oikealle tai vasemmalle, mun suppi halusi mennä vaan suoraan. Bottom turnin tekeminen supilla ei luonnistunut sitten millaan. Sitten keksin, että melan avullahan sen laudan saa ehkä kääntymään. Mutta ei kääntynyt. Ja taas lenneltiin laudan kyydista komeassa kaaressa. Vatsalihakset sai ainakin hyvän treenin seka naurusta, etta tasapainoilusta ja melomisesta. Ja käsi, kun surffin jälkeen piti kantaa lauta takaisin autoon. Suppailusta ei valitettavasti ole kuvia, mutta tässä vidoklippi Asenne supista, ja miten sillä surffataan aaltoja.

//player.vimeo.com/video/68030957
Asenne iSUP from ASENNE on Vimeo.

Näihin kuviin ja tunnelmiin New Smyrna Beachilta. Chao!

Rullalaudalla surffaamaan ei ole lainkaan harvinainen
naky New Smyrna Beachilla.
Beach beibet ja rantaleijona 🙂
Mainokset