Auuu… selkä otti ja päätti kipeytyä ihan kunnolla. Varmankin sekä surffauksen, että takaperinvolttien seurauksena, joita innostuin tässä vähän aikaa sitten tekemään rannalla. Tein voltteja alamäkeen ja lensin monta kertaa iloisen vauhdikkaasti perseelleni voltin jälkeen… Aluksi selkä tuntui vaan vähän jäykältä, mutta ajattelin että sillä se lähtee millä on tullutkin. Eli surffasin vaan lisää, koska aallot oli kivoja ja uusi lautakin saapui juuri sopivasti Floridasta Nosaraan. Eli en siis ajatellut mitään. Kahden päivän jälkeen olinkin siinä kunnossa etten voinut tehdä minkäänlaista taaksetaivutusta ja kiertoa selällä.

Onneksi kykenin sentään kilauttamaan kaverille. Kaverini Sasha on hieroja, joogi, jooga kouluttaja, superterveellinen ja juuri sellainen kikkarapäinen viidakon jumalatar, mitä nyt tarvittiin mun selän kuntoutukseen. Ja hänellä oli sopivasti iltapäivällä vapaata, joten pääsin heti käsittelyyn. Tämä oli taas hyvä muistutus itselle, että pitäisi varmaan käydä hieronnassa vähän useammin. Edellinen kerta taisikin olla tammikuussa. Nimittäin 1,5 tunnin hieronnan jälkeen mun selkä oli niin paljon parempi! Aivan luksusta. 
Sashalla oli myös hauska jooga-keinu, jossa pystyi tekemään vaikka minkälaisia venytyksiä ja voimaliikkeitä. Sitä piti tietenkin vähän testata sekä ennen että jälkeen hieronnan. Selkäkivun vuoksi en uskaltanut tehdä mitään kovin ekstremeä, mutta uskon että pieni lihasten aktivointi tekee vaan hyvää paranemisen kannalta. Tässä pari kuvaa joogakeinusta, mun epäilyttävän näköisestä apinoinnista sekä Sashan mallisuorituksesta. Sasha pyöri kiikussa kuin mikäkin väkkärä, eikä mun kännykkäkamera ihan pysynyt perässä. Kuvat on siis mitä on… 🙂

Seuraavana päivänä selkään ei enää sattunut, mutta halusin ottaa iisisti enkä surffannut. Kävin pikku aamulenkillä ja pariin otteeseen rannalla sekä venyttelemässä että katselemassa muiden surffausta ja lukemassa Cosmoa. 🙂 Rannalla auringon porotuksessa venyttely toimii muuten erinomaisesti, kun lihakset lämpiää ja hiki virtaa jo siinä vaiheessa kun saapuu rannalle. Kotona tämän saman venyttelyn suorittamiseen menisi varmaan 5 minsaa, kun rannalla sain siihen käytettyä helposti tunnin. Ainut miinus biitsivenyttelylle tulee hiekkakuorrutuksesta, jota ei voi vältää. Mutta eipä se niin vaarallista ole. 🙂

Kaikille terveysintoilijoille ja lomaa kaipaavlle vielä vinkiksi, että Sasha järjestää Nosarassa hyvinvointi-, detox- ja joogaretriittejä. Niistä lisäinfoa löytyy täältä.

Nosarananda: Yoga, Detox & Wellnes retriittejä Nosarassa
ihanan Sasha Daen opetuksessa.

Mainokset