Uusi surffilauta on ollut nyt käytössäni noin kaksi viikkoa. Tässä vähän fiiliksiä miltä se tuntuu ja mihin meidän suhde tähän menessä kehittynyt. 🙂

(No onhan se lauta ollut jo vähän pidempään mulla, mutta tätä kirjoittaessa se oli ollut käytössä pari viikkoa. Teksti oli vaan jäänyt jonnekin lojumaan, mutta julkaistaan se nyt. Ja olen edelleen ihan samaa mieltä laudasta, kuin mitä ajattelin siitä 2 viikon jälkeen.)

Ensin vähän faktoja tiskiin.
Uusi lauta on merkkiä Richenberg Shapes ja se on tehty Floridassa. Kokoa sillä on 5’8 x 18 1/2 x 2 1/4. Lauta vastaa kaiklta spekseiltään CI:n Fredd Rubblea, paitsi että tehtiin mun laudasta vähän paksumpi. Vastaavan kokoinen Fredd Rubble on 2 1/8 ja tämä lauta siis 2 1/4. Materiaali on epoxy. En osaa kertoa laudan valmistuksesta kauheasti, joten sanotaan vain, että tämän laudan pitäisi olla tosi kestävä. Ja se on silti todella kevyt.

Laudan tilaamisen jälkeen oli luonnollisesti kauhee jännitys päällä seuraavat pari viikkoa, että onko se tarpeeksi pieni tai suuri ja hyvä ja sopiva. Ja erityisjännitys siitä, miten se selviää lentomatkasta Orlando – San Jose. Ja varsinkaan kun en ole itse sitä pakkaamassa. Huoli lentomatkasta oli onneksi turha, ja lauta oli aivan virheetön kun sain sen käsiini. Kiitos JetBlue! Ja tietenkin kiitokset myös Adilialle ja Montylle jotka toivat laudan mulle.

Ekat fiilikset laudasta oli lähinnä että ”apua, tämmösenkö mä oon mennyt tilaamaan. Ompas se paksu, onko se liian iso, miten toi taili on noin leveä ou nouuuu….” No asiahan selviää vaan surffaamalla. Olin jo varautunu henkisesti siihen että uudella, eli siis erilaisella laudalla surffaaminen voi olla outoa, ja menee ehkä pari päivää tai jopa viikkoa että laudan kanssa pääsee sinuiksi. Ja täytyy tunnustaa että ekat surffit ei todellakaan ollut mitään rakkautta ensisilmäyksellä. Mutta laitetaan se pääasiassa olosuhteiden piikkiin: superpieni keli ja high tide, eli minikokoisia hitaita ja läskejä aaltoja. Ja lauta oli oudon muotoinen, reilit tuntuu paksuilta eikä niistä saa otetta. Vahaakin tuli laitettua liian vähän ja lauta oli superliukas. Eli ei mikään maailman mahtavin surf sessio. Mutta oli laudassa heti hyviäkin ominaisuuksia, suurimpana se, että siinä on enemmän rockeria (edellinen on ihan flätti), joten sillä on kivempi droppailla aalloille.

Seuraavana päivänä menikin jo huomattavasti paremmin kun saatiin parempaa keliä. Ja sen jälkeen ei ole tullut mieleenkään surffata muilla kuin uudella laudalla. Uusi lauta on paljon ketterämpi (evät vaikuttaa myös) kuin edelliset ja mun kokoiselle ihmiselle paljon sopivamman kokoinen. Jos saisin vielä nyt jälkikäteen muuttaa jotain tästä laudasta, en silti muuttaisi mitään. Se on siis aivan täydellinen mulle! Ainakin tässä vaiheessa.

Mainokset