Karkkipäivä viidakossa: isoveli Luis kuorii
suokeriruokoa pikkuveli Sebastianille. Ja ihan hyvä toi
Luisin kroppa, eikun siis mäkin tykkään sokeriruo’osta… 

Täällä viidakossa tarvitaan, tai ainakin on hyödyksi, hieman erilaiset taidot kuin Suomessa. Suomessahan esim. villasukkien kutominen on äärettömän hyödyllistä. 🙂 Viidakossa hyödyllisiä taitoja ovat esim. kookoksen avaaminen ja erilaisten kasvien ja eläinten tunnistaminen. Sillä viidakostahan voi löytää vaikka mitä syötävää kuten manteleita, erilaisia marjoja, hedelmiä ja äyriäisiä.

Kookosvesi eli costa ricalaisittain aqua pipa on ollut jo pitään mun herkkua ja nyt löytyi myos uusi tee-se-itse tuttavuus. Nimittäin kookosoljy. Kookosoljyhän on tunnetusti supertuote sekä sisäisesti että ulkoisesti käytettynä, mutta itse en ole vielä ikinä saanut aikaiseksi ostaa sitä. Kerran oli purkki kädessä Ruohonjuuressa, mutta en raaskinut ostaa koska se oli niin kallista (apua, taasko mä valitan että kaikki on kallista…).

Tällaisista kookoksista saa oljyä.
(kuva täältä)
Ei se suoraan kookoksesta otettuna näytä ihan tältä,
mutta hajusta kyllä tunnistaa että sama aine on kyseessä.
(kuva täältä)
Mutta nyt olen oivaltanut että tätä ihmeaihetta löytyy suoraan luonnosta. Tarvitaan kookos, josta on jo alkamassa kasvaa uusi kookospuu. Eli kookoksesta kasvaa pieni vihreä oksa. Tallaisista kookoksista saa oljyä. Kun kookoksen avaa, huomaa että hedelmäliha on muuttunut ”sienimäiseksi” ja sen voi helposti kaivaa ulos kookoskuoresta ja puristaa oljyt esim suoraan hiuksiin. Kuinka näppärää! 
Kookosvesi on jo ihan tuttu juttu. Macheten
käsittely sen sijaan ei oo aivan hallussa…
yammy… sormetkin tallella.
Luis puussa. Kantsii varoa muurahaisia kun
kiipeää palmuun.
Sebastain rohmuaa kookosta.
Manteleitä löytyy paljon Buena Vista nimiseltä
surffispotilta. Tämä kuva kuitenkin lainattu täältä.
Itse olen vielä ihan aloittelija bongaamaan mitään syötävää tai muuta hyödyllistä viidakosta. Kateellisena ihailenkin tico kavereita, jotka löytävät vaikka mitä. Ja yritän titenkin oppia heiltä. Ja siinähän on suuri ero, miten täällä ”maalla” eli viidakossa kasvaneet osaa hyödyntää viidakon antimia verrattuna niihin ketkä on muuttaneet San Josesta tai muusta kaupungista.
Mainokset