Surffi on parasta lämpimissä vesissä missä ei märkäpukuja tarvita. Ainakin luulisin näin… 🙂 Mähän en ole surffannut märkäpuku päällä kuin 2 kertaa Porissa, ja se ei ihan voittanut Costa Rican ja Balin bikinisurffia. Mutta miten suurin osa bikineistä ja voikin olla niin epäsopivia ja kelvottomia. Ja varsinkin monien ns. surffimerkkien bikinit ovat aivan surkeita eivätkä todellakaan pysy päällä meressä. Tässä pientä informaatiota millaiset bikinit tai asusteet ylipäätään toimivat parhaiten surffatessa.

Bikinisurffi on parasta! Mutta vaan sellaisissa bikineissä jotka
pysyvät päällä.

Aloitetaan yläosista, sillä sopivan yläosan löytäminen aiheuttaa yleensä vähemmän päänvaivaa. Ja boobsien vilauttelu ei myöskään ole yhtä katastrofaalista kun ilman pöksyjä pulikointi. Itselläni melkein mikä tahansa tavallinen narubikinien yläosa menee surffatessakin. Paitsi jos se on tosi lötköä kangasta. Surffatessa bikinit täytyy laittaa tiukalle, joten on hyvä jos narut ovat normaalia paksummat. Tuntuu miellyttävämmältä päällä. Niskan takaa solmittavat yläosat saattavat olla epämukavia ja kipeyttää niskat, varsinkin jos bikineissä tulee oltua kaiket päivät. Itse suosin yläosia, joissa narut menevät ristiin selän takana. 
Jos sopivan yläosan löytyminen aiheuttaa silti päänvaivaa, siihen on onneksi helppo ratkaisu. Aina voi vetäistä rashguargin päälle. Tai t-paidan. Itse käytin joskus enemmänkin ihan normi t-paitaa surffatessa, mutta nyt olen taas mieltynyt vartalonmyötäiseen rashquadiin. Varsinkin, jos on iso keli tai muuten haastavat olosuhteet tykkään laittaa rashguardin päälle, että voi vedessä keskittyä ainoastaan surffaukseen eikä bikinien paikoilleen nykimiseen.

Surffitoppeja. Takaa ristiin menevät
olkaimet on must! Kaikenlaiset toppaukset
kannattaa unohtaa, ne menee vaan
ruttuun ja rullalle.
Rashguardit päälle keskipäivällä, isoissa aalloissa, surffitunnilla… ja
aina kun siltä tuntuu.
Surffatessa tulee välillä oltua mitä mielenkiintoisimmissa asennoissa
ja silloin on kiva kun bikinit pysyy siellä missä pitääkin.

Sopivan bikinialaosan löytäminen surffiin onkin vaativampi tehtävä. Paras (ja itseasiassa ainut) tilanteessa kuin tilanteessa päällä pysyvä ratkaisu on bikini, jossa on kiristysnaru vyötäröllä. Ja niin hassua että tällaisia bikineitä ei myy mikään isompi surffimerkki. Sivuilta solmittavat tavalliset narubikinitkin toimivat jonkin aikaa, mutta ne tuppaavat venymään ja kulahtamaan nopeasti, sillä bikinit pitää solmia tiukalle. Itse en luota mihinkään muuhun kuin kiristysnaruun vyötäröllä. 

Suosikkibikinit. Nää on jokapäiväisessä käytössä.
Surffialaosien salaisuus on kiristysnauha vyötäröllä. Joka solmitaan
tiukalle ja piilotetaan narut bikinin alle.
Surffipöksyt kiristysnarulla.

Jos haluaa peittää takapuolen kokonaan, niin sortsit jalkaan. Itse en tykkää käyttää sortseja surffatessa. Tai itse surfaftessa sortsit on ok, mutta mun reidet aina hankautuu märissä sortseissa kävelystä ja saan kamalat ihottumat. Nyt markkinoille on tullut myös tiukoja “hotpants” surffisortseja, jotka näyttää kivoilta ja joita voisin mielelläni käyttää. Itseasiassa mulla onkin yhdet sellaiset, mutta niissä on sama ongelma kuin muisakin alaosissa. Ei pysy päällä ilman kiristysnarua. En ole tosin ikinä mennyt veteen kyseiset sortsit jalassa, mutta tiedän kokeilemattakin. Kiristysnarun voisi helposti lisätä itsekin sortseihin. Ärsyttää vaan alkaa itse tuunaamaan uusia sortseja joista on joutunut maksamaan hyvän hinnan. Miksei kukaan voi tehdä näitä sortseja valmiiksi sellaisina mitkä pysyvät päällä? Voisin käyttää tällaisia mielelläni esim. kisoissa. Vaikka muuten olenkin pienten bikinien ystävä, niin mielestäni kisoissa on noloa esitellä takapuoltaan.

Nää olis täydelliset minisortsit surffiin. Niin.. jos ne vaan
pysyis päällä…
Miksei kukaan tee tälläisia, mutta oikeasti surffiin sopivia minisortseja!?

Tälläista tällä kertaa. Mieli tekee surffaamaan, mutta aallot on olemattomia tällä hetkellä. Maanantaina pitäisi tulla uusi swelli. Mönkijänikin on korjauksessa, joten olen jumissa kotona. 🙂 Nauttikaa siellä Suomen helteistä! Bikinit siis päälle ja suppailemaan. Tai treenaamaan surffimelontaa. 

Mainokset