Tänään oli kolmas session valmentajani kanssa. Tää surffivalmennus on ihan paras asia elämässäni tällä hetkellä. Vaikka missään muussakaan ei oo mitään valittamista, mutta tää vaan on niin hauskaa ja mahtavaa. 🙂

Tämän päivän sessio oli myöskin aamulla aikaisin eli 6:00 – 7:30. Olin jo 5:50 rannalla verryttelemässä ja katsomassa aaltoja. Koutsilla on joka kerta vähän eri juttuja, joita treenataan. Ja osittain toki myös samoja juttuja, mutta niitäkin saatetaan treenata hieman eri tavoilla.

Tällä kerralla surffattiin kolme kisamaista 20 minuutin hiittiä. Jokaisessa hiitissä mun piti suorittaa tiettyjä asioita. Ekassa hiitissä se oli vertikaalinen käännös eli lauta piti käännöksessä saada kohti kello 12:ta eli osoittamaan suoraan ylös. Tokassa hiitissä tehtiin vähän loivempia käännöksiä ja keskityttiin käsien asentoon ja ylävartalon rotaatioon. Ja kolmannessa hiitissä vielä loivempia käännöksiä eli cut backeja.

Iltapäivällä katsottiin video ja sain palautetta. Alussa oli tosi vaivaanuttavaa ja suorastaan noloa katsoa valmentajan kanssa videoita joissa oli tosi perusvirheitä, surkeita aaltovalintoja, wipeouteja ja kaikkea muutakin kamalaa. Mut nyt oon jo tottunut siihen, ja tää kaikki on todellakin mun omaksi parhaaksi. Onhan se parempi tehdä virheet valmentajan silmän alla, että saa niistä palautteen. Ja kyllä siltä videolta joka kerta löytyy myös jotain sellaista mitä en edes tiennyt osaavani.

Tää mun valmentaja on tosi tekninen mikä on erinomainen asia. Se perustelee ja selittää aina hyvin kaikki jutut. Verrattuna siihen että kysyisi vaan joltain hyvältä surffarilta joka ei kuitenkaan osaa opettaa. Silloin vastauksiksi tulisi varmaan usein jotain “pitää vaan tuntee se aalto ja tehdä käännös siinä kohdassa kun tuntuu hyvältä.” Tänään esim. sain hyvää ja ihan uutta tietoa siitä, miten kulma jossa lauta(reili) on suhteessa aaltoon, vaikuttaa nopeuteen ja miten sitä voi hyödyntää jos on ajautunut liian alas aallon seinällä ja pitäisi saada äkkiä lisää vauhtia.

Valmentajalta tulee tietenkin myös kotiläksyjä. Yksi tän viikon läksyistä on mielikuvaharjoittelu. No nyt mulla on siis illoiksikin jotain tekemistä. 🙂 Ja ilahduttavaa, että osa edellisten viikkojen läksyaiheista alkaa jo sujua paremmin.

Tosi hyvä mieli taas jatkaa surffia analyysin jälkeen.

Mainokset