Ostaa päräytin pari päivää sitten moottoripyörän. Mahtavaa! Olen haaveillut jo pitkään siitä, että olisi siistiä osata ajaa moottoripyörällä ja nyt sitä sitten körötellään ympäri Guanacastea.

Olen superinnoissani. Ennen ostoa olin ajanut moottoripyörällä vaivaiset pari kertaa niin, että joku toinen on ollut kyydissä huutelemassa ohjeita. Eli en tosiaankaan voinut sanoa että olisin osannut ajaa moottoripyörää. Olo olikin melkoisan hutera kun koeajoin oman pyöräni. Vanha omistaja esiteli pyörää hetken ja sanoi sitten, että käy vaan ajelemassa. Öööh… mites tää masiina käynnistetään… Koeajosta kuitenkin selvittiin hengissä ja kaupat tuli.

Image 5

Käytiin sen jälkeen vielä kerran kaverini kanssa harjoittelemassa ja ajamassa kuoppaisia mäkiä alas ja ylös. Sen jälkeen sain sopivasti kutsun Playa Negralle surffaamaan ja eihän sitä voinut jättää väliin nyt kun kerran oli kulkuneuvokin.

Negra on noin 1,5 tunnin automatkan päässä Nosarasta. Eikä suinkaan asfalttitietä vaan pomppuista ja mäkistä hiekkatietä. No tätähän oli harjoiteltu joten eikun matkaan. Läksin matkaan aamu kuudelta ja sanoin kaverilleni, että olen viimeistään 11:lta perillä. No ihan niin kauaa ei sentään kestänyt vaan pääsin parissa tunnissa perille. Omaa lautaa en vielä uskaltanut ottaa mopon kyytiin, mutta kaverillani oli sopiva lauta lainaksi.

Playa Negra on ainakin Costa Rican mittapuulla todella hyvä aalto. Right hand reef break. Olen surffannut Negralla pari kertaa aiemmin, mutta se ei ole koskaan ollut suosikkiaaltoni. Se on yleensä ruuhkainen, enkä tykkää tunkea ruuhkan keskelle pienelle take off alueelle. Aiemmin Negralla olen lähinnä istuskellut aivan väärässä paikassa line upissa saamatta juurikaan aaltoja ja ikävöinyt beach breikkejä. Tällä kertaa Negra oli kuitenkin huippuhauska. Asiaa auttoi kaverini isohko lauta jolla sai aaltoja helposti takarivistä. Annoin siis muiden höseltää eturivissä ja odottelin kärsivällisenä settejä muiden takana. Ja se toimi! Ison laudan lisäksi Kalifornian surffeilla (ja ruuhkilla) on ehkä jotain tekemistä sen kanssa, että Negra tuntuikin ihan iisiltä.

Image 4
Playa Negra. Koko Guanacaste on tällä hetkellä todella kuiva ja maisemat korppuisia. Toukokuun sateita odotetaan kovasti.
Image 3
Playa Negra ravintola. Taustalta löytyy myös mökkejä ja uima-allas.

Image 2Image 1Image

Negran lisäksi käytiin Junquillal nimisellä rannalla, joka on beach break. Kuulema toimiessaan voimakas shore break tyylinen tuubaava aalto. Tällä kertaa Junquillal oli kuitenkin muhjuinen closed out. Ei siis menty veteen ja reissun kaikki surffit tulikin suoritettua Negralla. Negralla oli kuitenkin hyviä aaltoja kokoajan eivätkä onshore tuuletkaan haitanneet.

Pari päivää Negralla on aina riittävästi. Seuraavana päivänä köröttelin mopolla kotiin. Ystävälliset ihmiset tarjosivat minulle autokyytiä niin, että joku muu olisi ajanut moponi Nosaraan. No hemmetti sen takiahan mä olen sen moorttoripyörän ostanut että voin itse opetella ajamaan sillä. Ei kiitos siis autokyydille.

Nyt on siis otettu haltuun sekä moottoripyöräily että Playa Negra. Voin kyllä suositella moottoripyräilyä jos tekee mieli kokeilla jotain uutta ja jännää.Vaarallisia vehkeitä ne todellakin ovat joten järki päässä eikä kaahailua. Vauhti aina olosuhteiden ja omien taitojen mukaan.

Mainokset