En ole tällä hetkellä surffivalmennuksessa eikä ole kisasuunnitelmiakaan. En kuitenkaan halua jämähtää paikoilleni vaan kehittyä joka kerta kun käyn vedessä. Ajattelin, että voisin aloittaa kuukausittaisen yhteenvedon, miten surffit ovat sujuneet ja onko sitä tullut opittua jotain. Tässä ensimmäinen osa.

surffaus_portugali

surffiblogi

Olen nyt ollut kaksi kuukautta Costa Ricassa. Costassa surffaan päivittäin tai ainakin melkein. Kaliforniassa sen sijaan tuli käytyä ehkä parisen kertaa viikossa. Ensimmäinen asia, mikä muutamassa kuukaudessa on ehtinyt tapahtua, on parantunut surffikunto. Päivittäiseen surffiin siirtyminen vei aluksi voimat, mutta nyt huomaa että surffikunto on selvästi parempi. Surffaus ja melominen eivät vie liikaa voimia, jaksan surffata ja tarvittaessa meloa lujaa.

Vaikka kuntoa riittää, olen siitä huolimatta yrittänyt pitää surffisessiot suhteellisen lyhyinä. Se tarkoittaa alle kahta tuntia. Tämä ensinnäkin sen takia, että aikaa riittäisi päivässä muuhunkin. Ja toisekseen, olkapäätäni juilii välillä meloessa, enkä halua että se kipeytyy lisää.

Itse surffaus sitten. Kalifornia-vuoden aikana en juurikaan nähnyt omaa surffaustani videolta tai kuvista. Ja täytyy sanoa, että pääsi kyllä hämärtymään, miltä se oma surffaus näyttää. Sitä helposti kuvittelee osaavansa ties mitä, mutta kuvat paljastavat totuuden. No nyt on saatu suoritettua palautus maanpinnalle, ja tästä voidaan lähteä pyrkimään ylöspäin. Backhand on ollut mulle on aina helpompi puoli surffata. Se on varma ja mihin tahansa aaltoon voi yleensä linkittää helposti monta käännöstä. Mutta voi että miten “pikkusievää” mun surffauksesta on tullut. Olen laiskistunut ja teen vaan sitä mitä varmasti osaan.

Mutta tähän tulee nyt muutos. Ja itseasiassa tuli jo. Guionesilla on tulevana viikonloppuna kansallinen surffikisa ja täällä oli jo tänään harjoittelemassa Costa Rican parhaat naissurffarit. Sain näistä likoista inspiraatiota omaan surffiini, ja tänään omassa surffissanikin oli jo vähän enemmän puhtia kuin mitä viime aikoina on nähty. Alla olevat kuvat ovat tältä päivältä. Kuten jo sanoin, itseni on vaikea tunnistaa miten oikeasti surffaan. Välillä joku aalto saattaa tuntua tosi hyvältä, mutta videolta näkee että surffaus on ihan velttoa. Mutta ainakin näissä kuvissa oli sentään vähän poveria käännöksissä.

13268565_10153762918814075_8428587323188033893_o13268344_10153785712541731_2024898010466164995_o

Fronttipuoli eli leftit on edelleen se haasteelisempi puoli. Viime aikoina leftit ovat sujuneet tosi vaihtelevasti, olen saanut muutamia tosi hyviä käännöksiä, mutta kaadun myös todella usein. Usein leftit menevät pilalle jo senkin takia, että pelkkä hyvän leftin näkeminen aiheuttaa jo “hitto miten hyvä aalto, nyt mä kuitenkin kaadun” hösellyksen ja helppo arvata miten siitä käy. Nyt ohjeena itselleni, että pitää vaan surffata enemmän leftejä. Eli joka surffisessiolla ensin kymmenen leftiä ja sen jälkeen saa surffata molempia.

Yhteenvetona siis viime kuukausista. Olen päässyt selvyyteen missä mennään surffauksen suhteen. Ja tästä alkaa kehitys. Palataan näihin juttuihin kesäkuun loppupuolella.

Mainokset