Meillä kaikilla on varmasti asioita, joiden tekemistä olemme aprikoineet ja epäröineet jo pitkään, mutta emme kuitenkaan ole uskaltaneet toteuttaa niitä. Niin minullakin. Useita.

Kävin toissapäivänä Marbellassa mopollani. Tämä oli ensimmäinen soolo-surffireissuni sadekauden alettua. Matka oli kuitenkin leppoisa. Joissa ei ollut juurikaan vettä, joten niiden ylitys oli helppoa. Moottoripyöräily on ollut itselleni yksi näistä asiosita, joista olin haaveillut jo pitkään. Mutta kesti kuitenkin useamman vuoden, ennenkuin rohkaistuin ja aloin ajaa moottoripyörällä.

IMG_8513IMG_8501

Marbellaan ajellessani pohdin tätä asiaa. Moottoripyöräilyhän on tavattoman helppoa. Ja hauskaa. Ja vapauttavaa. Ei siihen tarvita mitään erityistaitoja. Vähän vaan harjoittelua ja kuka tahansa on valmis karauttamaan moottoripyörällä auringonlaskuun. No minkä hemmetin takia epäröin todellakin VUOSIA, ennenkuin uskaltauduin kokeilemaan? Tällä hetkellä aikaisempi epäröintini tuntuu aivan hullulta. Jos kerran teki mieli ajaa mopolla, niin senkun olisin ajanut. Mutta en, sen sijaan kuuntelin muiden kommentteja. “Ethän sä osaa edes ajaa sillä.” “Ethän sä tiedä moottoripyöristä mitään.” “Älä osta sellasta, satutat vaan ittes”.

Aivan täyttä p***aa. Pahoitelut kielenkäytöstä, mutta minähän se sillä mopolla halusin ajaa. Ei silloin tarvitse kuunnella ketään muuta. Oli aivan totta etten osannut tuolloin ajaa mopolla, enkä tiennyt niistä hölkäsen pöläystä. Mutta se ei ole mikään syy, minkä takia en voisi aloittaa ja opetella. Ja onnistua.

Mopoilu ei luonnollisestikaan ole elämän suurin asia, mutta se oli itselleni konkreettisin esimerkki ikinä siitä, miten turhaa epäröinti on. Epäröin ensin vuosia, ja kun vihdoin uskalsin yrittää, kesti ainoastaan vaivaiset pari päivää ennenkuin onnistuin. Onnistumisella tarkoitan tässä sitä, että pystyin ajamaan mopollani minne vaan sujuvasti, stressaamatta ja surffilaudan kanssa.

Miksi en tehnyt tätä jo aikapäiviä sitten, jos se kerran oli näin uskomattoman helppoa??? Oivallettuani tämän ainut asia päässäni oli: entä ne kaikki muut asiat, mitä olen epäröinyt. Teki mieli kaasuttaa kotiin ja äkkiä ja laittaa hihat heilumaan. Noin kahdenkymmenen asian suhteen nyt alkuun. En halua enää epäröidä mitään. Tiedostan kuitenkin, että kaikessa ei ehkä tule menestystä ihan kahdessä päivässä. Tai ehkä tulee.

Mainokset