Palasin juuri 3 päivän pikaiselta lomalta Nicaraguasta. Nosara on ihana pieni kylä, mutta välillä on myös ihanaa päästä pois sieltä. Ja Nicaragua on loistava lomakohde. Se on lähellä ja halpa. Vähän niinkun Tallinna Suomalaisille, haha! 😀 Voin kyllä suositella Nicaraguaa kauempaakin matkaaville: lämmintä, leppoisaa meininkiä ja hyviä aaltoja.

IMG_8879

Matka Nosarasta Nicaraguan puolelle on aina oma operaationsa. Se on joka kerta yhtä helppo tai vaivalloinen, riippuu täysin miten asiaan suhtautuu. Matkaa ei ole kilometreissä kuin muutama sata, mutta se tarkoittaa kolmea eri bussia ja kuutta tuntia Costa Rican puolella, rajan ylitystä jalkaisin ja Nicaraguan puolella vielä bussia ja taksia.

Jos matkustatte Costa Ricasta Nicaraguan tai toisin päin maata pitkin, niin varautukaa kaupustelijohin ja huijareihin rajalla. Costa Rican puolella näitä on vähemmän, mutta Nicaraguan puolella pilvin pimein ja välillä myös agressiivisia. Kaupustelijat ovat harmittomia, mutta nämä “huijarit” tulevat väkisin repimään passia kädestä ja kantamaan laukkuja. Ja opastamaan minne pitää mennä leimauttamaan passi, ja haluavat tietenkin rahaa vaivanpalkaksi avustaan.

Costa Rican puolella täytyy täyttää maahantulo/poistumiskortit sekä saapuessa että lähtiessä, mutta Nicaraguassa näitä ei ole enää käytössä. Silti Nican puolella huijarit tulevat tyrkyttämään näitä papereita ja halauvat saada passisi ja täyttää lapun sinulle valmiiksi. Näitä lappuja ei siis kuitenkaan edes tarvita Nicaraguassa. Ja vaikka tarvittaisiin, niin tietenkin se kannattaa täyttää itse. Ja laput myös saa aina siltä luukulta jossa passikin leimataan, eli niitä ei koskaan tarvitse ostaa keneltäkään epäilyttävältä hyypiöltä.

Itselleni tuli tällä kertaa joku miekkonen tyrkyttämään taksia Nicaraguan puolella ja sanoin siihen että ei kiitti menen bussilla. No hän sitten lyöttäytyi väkisin seuraan (jouduin kiskomaan surffilautani hänen käsistään) ja alkoi opastaa bussipysäkille. Pysäkillä selvisi että kyseessä oli Tica Bus, joka tekee pitkänmatkan vuoroja Costa Rican pääkaupungista San Josesta Nicaraguan pääkaupunkiin Managuaan. Hyviä busseja ja hintansa väärti, mutta minun tarvitsemani lyhyemmän matkan tekeminen olisi maksanut tällä bussilla 12 USD. Ei kiitos siis tälle bussille ja jatkoin matkaa eteenpäin etsimään paikallisbusseja. Sama hyypiö seurasi kuitenkin sinnikkäästi kintereillläni ja hyppäsi vielä perässäni paikallisbussiin kun sellaisen löysin. Ja alkoi tietenkin kinuta rahaa kiitokseksi “avustaan”. Olin siinä vaiheessa niin väsynyt 7 tunnin matkustamisen jälkeen etten jaksanut kuin avata lompakon ja antaa tyypille 20 cordobaa. Ja muistuttaa itseäni, että seuraavalla kerralla esitä mykkää vaikka kuka sanoisi mitä. Bussikyyti oli muuten saman hintainen eli 20 cordobaa. Se on vähän vajaan dollarin.

buena onda 03buena onda 04buena onda 05buena onda 06buena onda 07buena onda 09

Loppumatka meni leppoisasti ja pääsin hotelliini Buena Onda Resorttiin. Buena Ondasta ei ole kuin parasta sanottavaa. Leppoisa paikka, ravintola ja uima-allas keskellä sekä dormi ja eritasoisia huoneita ympärillä muutamassa eri rakennuksessa. Aivan täydellinen paikka tällaiselle surffihirmulle, sillä resortti sijaitsee aivan rannassa suoraan surffispotin edessä. Ja tällä kertaa kävi vielä niin, että sain käyttööni oman huoneen vaikka olin varannut dormin. Yes!! Loma ei voisi paremmin alkaa. Buena Ondasta löytyy myös muutama chillailualue riippumattoineen, ravintolassa on biljardipöytä ja rannasta löytyy mini skeittiramppi.

Ranta, jolla Buena Onda sijaitsee on nimeltään Playa Santana. Olen ollut Playa Santanalla edellisen kerran kaksi vuotta sitten ja silloin paikka oli todella autio. Maksimimäärä surffareita oli silloin noin neljä. Nyt jengiä oli huomattavasti enemmän, mutta ei kuitenkaan ruuhkiksi asti. Surffareita saattoi olla 30-40 vedessä, mutta kyseessä on iso beach break, joten sinne mahtuukin jengiä. Itseäni ei alkanut kertaakaan ärsyttämään ihmisten määrä.

Surffiennuste näytti todella huonolta ennen reissuani, ja jätin melkein surffilaudan kotiin. Ajattelin että keskityn joogaan ja muuhun treeniin ja rentoutumiseen. Onneksi tulin kuitenkin järkiini viime hetkillä ja surffilauta lähti mukaan. Huonoista ennusteista huolimatta surffi oli todella hauskaa joka päivä. Olin luullut etukäteen että olisi aivan flättiä, mutta Santana nappaa näköjään pienetkin swellit ja siellä oli parhaillaan päänkorkuisia aaltoja. Aallot olivat hyvän muotoisia ja vallitseva tuuli leppoisa offshore.

buena onda 98Playa nicaraguamagnific rock popoyoImage 4buena onda 02

Päivät menivät siis surffatessa ja suunnittelemani jooga jäi kokonaan välistä yhtä minisessiota lukuunottamatta. Syytän paitsi omaa laiskuuttani, myös sitä ettei joogamattoja ollut käytettävissä. Tämä on ainut pieni miinus, jonka voin antaa Buana Ondalle. Surffasin pääasiassa Playa Santana beach breikkiä ja kerran kävin Popoyo nimisellä riutalla. Riutta tarvitsisi vähän enemmän swelliä, mutta shore break tyylinen beach breikki toimi kyllä pienessäkin kelissä.

Odotukset reissun surffeille eivät olleet kovin korkealla ja varmaan siitä syystä Playa Santana olikin niin positiivinen yllätys. Olin aivan innoissani jokaikisen session jälkeen. Surffasin niin paljon, että kroppa oli tosi väsynyt kolmen päivän jälkeen. Väsynyt ja onnellinen totaalisen surfed out fiilis. Viimeisenä päivänä piti vielä varmistaa, etten palaa kotiin ainoastaan yläkroppa kipeänä ja kävin ratsastusretkellä kipeyttämässä myös takapuoleni. Hevoset ovat kyllä mahtavia eläimiä. Tuli muuten kokeilua ensimmäistä kertaa ratsastusta pelkät släpärit jalassa, kun ei sattunut muita kenkiä mukaan.

Image 8buena onda 11buena Ondanica breakfast

Nicaraguan matkalaisille vielä muitutuksena, että julkinen liikenne kyllä toimii Nicaraguassa, mutta pienellä varauksella (Sama asia Costa Ricassa). Kannattaa aina varata reilusti enemmän aikaa, kuin mitä kuvittelet tarvitsevasi. Itselläni paluumatkalla oli yllättäviä käänteitä, kun ensinnäkin tilattu tuktuk ei saapunut ajoissa paikalle. Hotellin omistaja lähti onneksi heittämään minua bussipysäkille. Kun olimme jo pysäkillä, tutktuk karautti paikalle ja kertoi että odottamaani bussia ei ole olemassakaan. Hän kuitenkin tarjoitui ajamaan minut Limon nimiseen kylään ja auttamaan kyydin järkkäämisessä. Mentiin Limoniin ja hän junaili minut Nicaragualisen perheen kyytiin, joka oli menossa Rivasiin. Rivasista sain helposti bussin rajalle, joten matka meni loppujen lopuksi nopeammin kuin kuvittelin. Mutta olisi voinut mennä myös paljon hitaammin, jos olisin päätynyt koulubussin kyytiin tai odottamaan seuraavaa bussia. Yllättäville käänteille kannattaa aina varata aikaa.

Mainokset