Blogia seuranneet tietävät, että yksi vakkariaiheistani on valittaa Costa Rican korkeasta hintatasosta. Nyt saa kerrankin kääntää asian päälaelleen. Voi että Suomessa on ihanan halpaa!

Kävin tänään äitini kanssa pienellä ostoskierroksella. Halusin ostaa valkoisia tekokukkia ja tuoksutikkuja kylppäriini. Ei hajuakaan löytyykö näitä tuotteita Costa Ricasta. Kyllä varmaan, mutta en tiedä mistä. Tai sitten ei. Se on ainakin varmaa, että Nosarasta niitä ei löydy. Ostoksilla muistelimme muutaman vuoden takaista Meksikon matkaa ja naureskelimme sille, että palatessani Meksikosta Costaan vein mukanani litroittain kosteusvoidetta sekä SIIVOUSVÄLINEITÄ! Kyllä vaan, siivooysvälineitä. Rättejä ja sen sellaista. Ei taida olla aivan täysjärkisen hommaa, mutta ne vaan olivat niin halpoja Costa Ricaan verrattuna. Meksikossa on kaikki muukin todella halpaa. Ja jos tätä nyt enää voi millään yrittää pelastaa, niin ostin Meksikosta muutakin kuin pölyrättejä…

img_7311

Kukkaset ja tuoksutikut löytyivät ja äiti lähti töihin. Itse jäin vielä kaupungille pyörimään ja eksyin Tokmannille. Ja siellä se iski taas. Nimittäin päivittäistavaroiden ostomania! Pidätte mua varmasti aivan kahelina, mutta kerron silti miksi seuraavat jutut oli aivan pakko ostaa.

Tahranpoistoaine

Costa Ricassa ei ole tahranpoistoainetta. Ainoastaan klooria. Pesukoneet Costassa ovat surketa. Ja pelkästään putelin hinta sai tanssahtelemaan hetken Tokmannin käytävällä. Valitsin jopa kalliimman tuotteen, joka maksoi silti vaan 4 euroa.

Hammasharja x 2

Kaksi yhden hinnalla -tarjousta ei voi ohittaa. Nosaran supermarketissa ei edes ollut pehmeitä hammasharjoja, kun viimeksi yritin sellaista ostaa.

Hammastahna

Se nyt on vaan aina loppu. Ja sattui olemaan sopivasti hammasharjojen vieressä.

img_7313

img_7314

Kosteusvoide

Pullo tupasti suurempi, hinta puolet vähemmän. Taidan käydä hakemassa muutaman pullon lisää.

Suihkugeeli

Dove. Mikä luksusbrändi Costa Rican känttyisiin palasaippuoihin verrattuna.

10 x tiskaussieni

Siis mitä hittoa taas… Voiko tästä muuta sanoa kun että Costa Ricalaiset kaverini tulevat olemaan niin kateellisia pinkeistä ja vihreistä sienistäni. Siellä on vaan keltaisia.

Moppi

Jos bad hair day iskee lentokoneessa, vedän tämän päähäni…

Leivnpaperi

Ei löydy Costa Ricasta.

Veitsi

Fiskars laatu, Tokmanni hinta. Samaa diiliä ei löydy Costa Ricasta.

Kuivahiiva

Tätäkään en ole löytänyt Costasta. Kyllä siellä jotain hiivaa myydään, mutta nämä yksittäispakatut ovat käteviä ja rotat ja kosteus eivät pääse niihin niin helposti käsiksi.

Uunivuoka

Sylissä olevat ostokset alkoivat leviämään ympäri lattioita, jotain kahmaisin vuoan mukaan. Siinä oli kätevää kantaa muut rojut. Neljäsosa Costa Rican hinnasta. Erittäin tarpeellinen. Lasagne on herkullista.

Muutama muukin tuote tuli hamstrattua. Kokemuksesta tiedän että matkalaukun raahaus vit******* varmasti jossain vaiheessa. Mutta tulen myös hykertelemään monet kerrat tyytyväisenä, että olen jaksanut roudata kaiken tämän Nosaraan.

Kuulostaako yllättävältä? Tyyppi raahaa hiivaa Suomesta Costa Ricaan… Jos tarvitsisin pyyheitä tai lakanoita, veisin nekin Suomesta. Alusvaatteet tuli muuten myös uudistettua tällä reissulla. Vähän uutta perspektiiviä siihen, millaista on elämä Costa Ricalaisessa pikkukylässä. Sieltä ei aina saa ihan kaikkea. Eikä ainakaan edullisesti.

Olen tällä hetellä siskoni Siirin luona Lappeenrannassa. Siiri on kosmetologi ja pääsen tänään hänelle kevyeen kasvohoitoon. Minulle laitetaan myös ripsiin kestoväri. Selailin eilen seuraamieni ihmisten listaa Instagrammissa. Ja karsin pois tyyppejä, jotka eivät enää inspiroi. Näiden joukossa oli useampikin suomalainen fitnesstyyppi. Heidän naamansa ovat alkavat näyttää liian kumisilta omaan makuuni. Nuorille ihmisille tehty kauneuskirurgia hämmästyttää itseäni suuresti. Olen tottunut Costa Ricassa näkemään luonnollisia naamoja ja esimerkiksi korjaillut huulet näyttävät omaan silmääni todella epäluonnollisilta. Ripsien pidennys nyt ei ole mikään iso juttu ja itsellänikin on sellainen ollut 6 vuotta sitten. Mutta ripsitrenidikin on mennyt ihan överiksi ja pidennetyt ripset näyttävät usein melkoisilta puskilta ja tuulilasinpyyhkimiltä.

Onneksi kuminaamaisuus ei vielä näy katukuvassa, ainakaan täällä Lappeenrannassa. Fitnesshulluudelta ei sen sijaan voi välttyä. Olin eilen kaupassa ja ostin lasagnetarvikkeita (vehnäjauhoja, voita, maitoa, lasagnelevyjä yms.), jäätelöä ja karkkia. Takanani oli pariskunta, joka alkoi ääneen ihmetellä ostoksiani. “Onpa jännää kun joku kokkaa vielä tuollaista ruokaa. Mehän ei tota syödä.” He juttelivat siis keskenään mutta olin aivan vieressä ja kuulin kaiken. Itseään he kutsuivat fitnessihmisiksi. Olin aivan äimänkäkenä ja oli pakko kääntyä ympäri ja tuoijottaa hetki minkänäköiset ihmiset siellä kommentoivat. Ihan tavallisen näköisiä. Odotin näkeväni kaksi Schwarzeneggeria.

img_7274

Nyt lähden hipsimään kohti kauneussalonkia!

Mainokset