Joka ikinen lihas tästä kropasta huutaa tällä hetkellä hoosiannaa. Mikä ihana fiilis. Lihaskivun syynä on vanha lajini telinevoikka. Ja se on laji on kuulkaas parasta treeniä ikinä.

Telinevoimistelu oli ykköslajini Suomessa asuessani ja se on edelleen ehdoton ohjelmanumero aina Suomen vierailuilla. Samalla pääsee myös näkemaan vanhoja voikkakavereita. Voimistelu on niin erilaista kuin mikään muu treeni. Mulla ei varsinaisesti ole ikävä voimistelua Costassa, mutta kun sitä pääsee pitkän tauon jälkeen tekemään, tulee himo että pitäisi voimistella joka päivä. Eikä pelkästään hauskuuden takia, vaan myös sen takia että voimistelu nyt vaan on paras treeni koko kropalle. Ja itseasiassa hauskuus oli hyvin kaukana ekasta voikkasessiostani pitkän tauon jälkeen…

Vedettiin voikkatreeneissä perinteinen permantoverryttely: juoksuja, loikkia, kuperkeikkoja, erilaisia kierimisiä, pyörimisiä ja ryömimisiä, käsinseisontoja, käsin kävelyä ja sen sellaista. Apua. Tiesin etukäteen etten ole tällä hetkellä kovin hyvässä kunnossa, mutta en todellakaan tajunnut kunnon olevan näin surkea. Olin aivan kuollut jo parin minuutin jälkeen. Jaloissa ei ole ponnistusvoimaa, keskivartalossa ei ole voimaa kannatella kroppaa oikeissa asennoissa, pyöriminen oksettaa ja tekee mieli istua ja huilata joka liikkeen välissä. Kuperkeikatkin sattuivat selkään. Nyt se vanhuus sitten iski…

Alkuverran jälkeen tehtiin ilmatäytteistä volttirataa, jossa ei tarvitse niiin paljon fysiikkaa kuin permannolla. Huippua! Voltit tuntui tosi jänniltä, kun niitä ei ollut tehnyt aikohin. Siinä on toinen syy rakastaa voimistelua. Voikassa pääsee haastamaan itseään myös henkisesti sillä uudet (ja vanhatkin) temput pistää välillä jännittämään. Volttirata sujui alkuverraa paremmin. Tosin ei siellä mitään valioluokan voimistelua nähty ainakaan itseni osalta. Mutta puolivoltit, eteen ja taakse voltit sekä pari helppoa komboa menee vielä. Lisäksi tehtiin vähän trampoliinia ja venyttelyt.

Tässä pari suoritusta voikkasalilta. Treenikavereina Pete ja Marko.

Voimistelusta taas innostuneena kävin vetämässä toisenkin treenin Helsingin Taitoliikuntakeskuksessa viimeisenä Suomen päivänäni. Tällä kertaa ei ollut edes treeniseuraa mutta treeni sujuikin huomattavasti paremmin kuin ekalla kerralla. Asiaan saattoi vaikuttaa myös se, että tehtiin Tampereen permantotreeni kovemmalla matolla ja Taitoliikuntakeskuksessa tein oikealla permannolla. Jes, en mä olekaan vielä niin vanhna ja raihnainen että kuperkeikat sattuu. Tällä kertaa ei alkanut oksettamaankaankaan. Ja koska ei ollut ketään avustamassa, kaikki liikkeet mitkä tein avustuksella Tampereella meni tällä kertaa yksin. Jes!

Kuvamateriaalia ei valitettavasti ole, sillä en kehdannut pyytää paikalla olleita noin 10 vuotiaita poikia ottamaan tädistä videoita. 🙂 Sen sijaan arkistojen käytöistä löytyi pari voikkakuvaa rannalta. Fliki ja käsinseisonta ovatkin suunnilleen ainoat jutut mitä voin hiekalla tehdä. Voltteja ei todellakaan uskalla.

fliki-biitsilla

kasinseisonta-rannalla

Voimistelun jälkeen mulle on iskenyt kova himo treenata taas enemmän. Tosin voimistelua on vähän vaikeaa treenata Nosarassa, mutta lihaskuntoa ja aeorobista voisi tehdä. Nämä eivät varsinaisesti ole suosikkitreenimuotojani, mutta ehkä sitä motivaatiota saa jostain kaivettua. Oli nimittäin sen verran shokki huomata miten oma kunto on huonontunut. Tai katsotaan nyt jääkö vaan suunnitelmaksi… Olen nimittäin jo takaisin Nosarassa, eikä tässä ainakaan vielä ole tullut treenattua. Paitsi surffausta sitäkin enemmän ja siitä taas lisää seuraavassa postauksessa.

renkaat-voimistelu Ainiin, onhan mulla kotirenkaat!

Paluu Suomesta Costa Ricaan oli muuten nopein ikinä. Olin suunnitellut tekeväni matkalla ainakin kolme blogipostausta ja vaikka mitä, mutta lennot menikin nukkuessa ja vaihdoissa ei ehtinyt kuin juosta salamana seuraavaan koneeseen. Ihanaa muuten olla takaisin Costassa senkin takia, että en oikein sopeutunut Suomen aikavyöhykkeeseen koko kaksiviikkoisen aikana. Täällä tuntuu sen sijaan, että on heti oikeassa rytmissä. Sammuu siis iltakahdeksalta ja herää puoli viisi.

Mainokset