Mitäs sille kuukausittaiselle surffiraportille tapahtui?

Aika menee tajuttoman nopeasti. Ilmeisesti vanhenemisen sivuoireita. (Haiskahtaa siltä, että ikäkriisistä on tullut uusi vakioaihe. Koittakaa kestää vaikkette olisikaan näin vanhoja…) Kuvittelin, että siitä on pari kuukautta kun raportoin viimeksi surffikuulumisia. Edellisellä kerrallahan iloitsin että olen vihdoinkin päässyt hyvään surffikuntoon ja homma alkoi taas sujua ei-niin-säännöllisen Kaliforniasurffin jälkeen.

Mutta mitä sen jälkeen on tapahtunut. Ei valitettavasti ainakaan edistystä. Ja aikaa on tosiaan kulunut jo reilut puoli vuotta. Kurkataas hieman edellisiin kuukausiin.

tiina-surf-love-reggae

tiina-koponen-surf

Toukokuu: Täällä meni vielä hyvin ainakin vanhojen postausten perusteella ja olin päässty taas säännöllisen surffin rytmiin.

Kesäkuu: Kelit olivat isoja ja kaipasin suurempaa lautaa. Oma suurin lautani oli vaan 5’7’’ ja halusin laudan jolla olisi varmempi olo vähän isommissakin keleissä. Ostinkin uuden laudan, mutta meillä ei koskaan synkannut ja lauta on edelleen myynnissä. Kävin Nicaraguassa surffaamassa kivoja pikkuaaltoja.

Heinäkuu: Kyynärpäävamma rajoitti surffausta ainakin parin viikon ajan. Olin stressaantunut ja etsin epätoivoisesti uutta kämppää. Ainiin, mulla oli myös korvatulehduskierre. Kai sitä jossain vaiheessa tuli vähän surffattuakin.

Elokuu: Olin puolet kuukaudesta reissussa ja surffaamatta. Tauon jälkeen kesti taas hetki päästä kuntoon.

Syyskuu: Sadekausi alkoi oikein kunnolla. Surffikelit olivat aika huonot ja vesi likaista. Likainen vesi ei houkutellut, sillä olin juuri selvinnyt korvatulehduksista. Line upissa nähtiin myös krokotiilejä, jonka seurauksena ei huvittanut mennä yksin veteen. Surffasin kyllä vähän, mutta syyskuussa tapahtui paljon kaikkea muuta ja surffaus oli vahvasti sivuroolissa.

Lokakuu: Lokakuuhun mahtui parempia ja huonompia kelejä. Pääasiassa huonompia. Pomppuista ja möykkyistä. Ihmettelin useaan otteeseen minne kaikki taitoni ovat kadonneet, sillä surffi ei sujunut. Evä iski nilkkaani ja olin kävelykyvyttömänä lähes viikon ja vedestä pois kaksi. Loppukuusta aloin taas päästä jyvälle, mutta sitten tulikin marraskuu ja Suomen vierailu.

Marraskuu: Kuun alussa vietin 2 viikkoa Suomessa. Nyt olen ollut neljä päivää taas Nosarassa ja vesillä. Voi että! En muistanutkaan miten hauskaa ja iisiä surffi on tähän aikaan vuodesta!

surf-tiina-2016surf-tiina

Eli samassa pisteessä ollaan kuin puoli vuotta sitten. Ja olen ollut monta kertaa tässä välilläkin. Aina tulee joku vamma tai muu tauko surffaukseen. Ja sen jälkeen kestää pari viikkoa saada taas hommasta kiinni. Ja sitten tuleekin jo seuraava häiriötekijä. Itseasiassa tämä kuvastaa varsin hyvin muutakin elämääni viimeisen puolen vuoden ajalta. Mulla on ollut elämässäni vaihe, johon liittyy todella paljon stressiä ja epävarmuutta. Ero ja siihen liityvät asiat ensimmäisenä. Työ- ja asumiskuviot ovat aiheuttaneet stressiä aika ajoin. Suhteissa läheisiin ihmisiin on tapahtunut muutoksia. Jokaisen kriisin sattuessa olen aina onnistunut kyhäämään jonkun hätäratkaisun. Joka kestää ehkä pari viikkoa tai kuukauden. Mutta sen jälkeen pitää taas rääpiä palasia kokoon.

Tätä postausta aloittaessani minua lähinnä ärsytti ja ihmetytti taantumukseni surffissa. Tuntuu että olen ottanut vain takapakkia viimeisen vuoden. Nyt voin kuitenkin todeta, että eipä ihmetytä yhtään ettei ole edistystä. Kaiken tämän muun myllerryksen keskellä. Muun elämän stressi romahduttaa fyysisen kunnon jonka seurauksena surffauskaan ei voi sujua. Eikä stressin keskellä välttämättä osaa edes nauttia surffauksesta ja sekin alkaa stressata ettei homma suju niin hyvin kuin ennen.

Onneksi kirjoitin tämän postauksen. Eihän tässä niin huonosti menekään.

Tällä hetkellä asiat ovat jo paljon paremmassa jamassa kaiken suhteen. Siis henkilökohtaisen elämän puolella. Joten eiköhän se surfikin ala taas sujua. Ja mikä parasta, täällä  alkaa nyt paras surffikausi. Pieniä aaltoja, mutta hyviä tuulia. Ehkä seuraavaan surffipäivitykseen pääsee jopa kirjoittamaan että edistystäkin on tapahtunut.

Mainokset