Ystäväni Saara oli vierailemassa luonani marraskuun lopun ja joulukuun alun. Voi että aika menee nopsaan kun on hauskaa. Keskiviikko oli Saaran viimeinen päivä. Parhaat ystävät ovat niitä, kenen kanssa juttu luistaa aina vaikka edellisestä tapaamisesta olisi jopa vuosia. Aina tuntuu siltä, että just eilenhän me nähtiin viimeksi. Saara on juuri tällainen. Saara tuli itseasiassa jo vuosi sitten moikkaamaan mua tänne Costaan, mutta ryssin itse koko jutun menemällä samalla hetkellä naimisiin Kaliforniassa.

Asuntoni Nosarassa on todella pieni ja meillä oli molemmilla Saaran kanssa pienet epäilykset, että mahdutaanko me tähän kopperoon ja kuinka kauan sopua kestää. Nukuttiin siis samassa sängyssä eikä täällä ole suunnilleen edes tilaa kääntyä. Lisämausteen asumisasiaan toi sekin, että vuokraisäntäni on lievästi sanottuna erikoinen tapaus ja hän saattaa ilmestyä paikalle koska tahansa ja viipyä kuinka kauan tahansa. Tiedetään, kuulostaa todella epäilyttävältä mutta tämä on silti kaupungin paras asuntodiili. Olen itse siis alivuokralainen. Mutta hyvin me tänne mahduttiin, eikä vuokraisäntäkään ilmestynyt paikalle.

img_7686

Yksi parhaista asioista kämppiksessä, edes väliaikaisessa sellaisessa, on ettei tarvitse itse kokata kuin joka toisella kerralla. Meillä oli diili että minä teen lounaat ja Saara illalliset. Se menikin oikein mukavasti sillä syötiin pariin kertaan lounaat ulkona ja loppukerroilla edellisen päivän dinnerin jämiä. Ja taisin mä pariin kertaan tehdä gallo pintoa. Illalliset olivat erinomaisia. Saara on lähestulkoon kasvissyöjä, joten mustakin tuli sellainen ainakin muutamaksi viikoksi. Se olikin mahtavaa, sillä olen jo pitkään halunnut oppia uusia kasvisruokareseptejä ja vähentää lihan syöntiä. Tervetuloa siis kikherneet ja uunijuurekset ruokavalioon! Tommaattiset kikherne-korianteri-tacot ovat uusi lemppari! Uunijuurekset eivät nyt varsinaisesti ole mikään uusi juttu, mutta jostain syystä en ollut ikinä uskaltanut käyttää uunia nykyisessä asunnossani, sillä olin varma että se räjähtää… (don’t ask…). Saara ei onneksi ottanut varoittelujani räjähtävästä uunista korviinsa, joten tuli nyt todistettua että eihän se minnekään räjähdä. Saara piti siis huolta mun kasvisten saannista, ja mä vastaavasti Saaran lihan saannista. Luulin ostaneeni Saaralle kasvisempanadan, joka ei ollutkaan kasvis… Onneksi edes haukku empanadan sisällä piileskelevästä mausteisesta nakista ei horjuta meidän ystävyyttä. Hups… Olisi varmaan syytä mennä espanjan kertauskurssille, että osaan jatkossa edes tilata oikeaa ruokaa.

kikhernesalaatti
Kyllä me välillä kalaakin syötiin. Kikhernesalaatin, hummuksen ja avokadon kylkiäisenä.
dinner-taco
Taco tiistai. Taustalla naisten Maui Pro. Mähän seuraan aina kaikki mahdolliset surffikisat netistä, joten Saarakin joutui pakkokatsomaan niitä tuntikausia.
img_7625
Nyt te ehkä ymmärrätte paremmin miksi meitä epäilytti mahdutaanko samaan kämppään. Tästä näkyy, että tilaa ei ihan kamalasti ole. Ei ole myöskään ruokapöytää.
laava
Perus kaaos… Ompelukerho ja dinneri käynnissä samaan aikaan.

Toinen erinomainen asia kämppiksessä on treeniseura. Varsinkin kun toinenkin osapuoli on yhtä innokas urheiliija kuin itse olen. Ja itseasiassa jopa innokkaampi. Surffikelit olivat vähän kehnot, joten mä aloin vähän lusmuilla. Saara sen sijaan oli surffimoodissa säästä riippumatta, joten tuli lähdettyä muutaman kerran Saaran mukaan vaikka kaatosateessa. Yksin olisin jäänyt peiton alle vetämään sikeitä. Surffin lisäksi vedettiin juoksu ja lihaskuntotreenejä rannalla. Kaverista saa kyllä lisätsemppiä ja etenkin aloituskynnys madaltuu kun ei tarvitse lähteä yksin treenaamaan. Mulla on taas hillitön treenihinku. Haluan vaan urheilla, syödä ja nukkua. Turistisesonki alkaa kohta täydellä teholla ja haluan olla hyvässä kunnossa että voin tarvittaessa pelastaa ihmisiä merestä. Reeneistä ei ole kuvia, sillä silloinkun treenataan ei oteta selfieitä.

Mulla oli sattumalta harvinaisen hiljaista töissä Saaran vierailun aikana. Se ei varsinaisesti haitannut, sillä ehdittiin olla turisteja ja käydä smoothiella ja pina coladoilla. Nosaran parhaat smoothiepaikat ovat Harmony Hotellin Juice Bar sekä Bodhi Tree Yoga -hotelli. Bodhi Tree on aika uusi paikka täällä ja käytiin myös vakoilemassa jooga- ja muut tilat. Tosi upea paikka. Vähän liiankin upea. Kokoajan oli melkein fiilis, että meidät heitetään kohta pihalle, sillä emme ole hotellin asukkaita. Tai että joku tulee sanomaan, että kyllä te saatte smoothiet ostaa, mutta ette kuitenkaan saa istua siinä sohvalla. Kukaan ei kuitenkaan tullut hätistelemään, sillä Saara tiesi edellisestä kerrasta että uima-altaaseen tai sitä ympäröiville sohville ei kannata mennä. Saara kävi Bodhi Treessä myös pilates tunnilla.

smoothie-bodhi-tree
Smoothiet Bodhi Treessä.

smoothie-bodhi-tree-yoga

bodhi-tree-yoga-nosara
Bodhi Tree Yoga

bodhi-tree-nosara

nosara-trail
Polku kotoa Bodhi Treelle.

Yogaamassa käytiin Costa Rica Yoga Spassa. Oltiin kuultu huimaa hehkutusta kyseisen paikan opettajasta, mutta itseäni häiritsi tunnissa se, että opettaja ei näyttänyt itse mitään. Hän vain selitti mitä tehdään. Tunti oli kyllä muuten ihan hyvä, mutta tykkään enemmän sellaisesta tyylistä, missä opettaja näyttää esimerkkisuorituksen. Ei siis ehkä enää uudestaan saman opettajan tunnille. Paikka oli kuitenkin upea. Costa Rica Yoga Spa sijaitsee korkealla mäen päällä, josta näkyy meri ja upeat maisemat.

yoga-spa
Costa Rica Yoga Spa.

yoga-spa2

Jotta te ette nyt vaan kuvitte, että me ollaan ainoastaan himoterveellisiä urheilijoita, niin kerrotaan mitä tehtiin iltaisin. No ei ainakaan käyty baareissa rilluttelemassa. Sen sijaan herkuteltiin kotona. Tuhottiin noin keskimäärin suklaalevy päivässä ja vähän jäätelöä päälle. Saara toi mulle Fazerin suklaakalenterin ja vedin tietenkin koko kalenterin ekana iltana (joka oli vielä marraskuun puolella). Onko muka kellään ikinä säilynyt suklaakalenteri loppuun saakka?

img_7706
Iltaviihdettä: Trits-jäätelöä, suklaata ja surffia. Tässä taitaa pyöriä Surf Simply video-tutoriaali.
img_7629
Suklaa tasting. Ja Tritsit.
la-luna-costa-rica
La Luna on yksi kivoimmista ja romanttisimmista ravintoloista Nosarassa. Käytiin lounaspitsalla ja pina coladoilla.

Tuu pian takaisin Saara että voidaan taas tehdä kaikkea tätä lisää ja lisäksi twerkata Youtube videoiden tahdissa, hipsiä pilkkopimeässä surffaamaan ja pitää käsilläseisonta- ja mopokoulua!

Seuraavalla kerralla kerron miten Saaran surffit sujui.

Mainokset