Asun vaihteeksi kämppiksen kanssa. Yhteiselomme entisen vuokraisäntäni Carlosin kanssa päättyi Costa Ricalaiseen tapaan pikaisella ilmoituksella että kolme päivää aikaa pistää rojut kasaan ja häipyä. Onneksi Marilyn oli juuri heittänyt poikaystävänsä pellolle ja sattui olemaan ylimääräisen käteisen tarpeessa, joten päädyin vuokraamaan huonetta Marilynin talosta.

IMG_7107
Minä & kämppikseni Marilyn.

IMG_8089

Kämppiselämässä on puolensa ja puolensa. Parhaisiin puoliin kuuluu tietenkin seura. Kämppiksestä saa iltaseuraa silloinkin kun ei jaksa lähteä minnekään eikä tehdä mitään erikoista. Kämppiksen kanssa voi vaan möllöttää sohvalla kalsareissa ja katsoa Tuhkimo-elokuvaa (oli muuten todella hyvä).

Kokkaaminen on kivaa, mutta vielä parempi jos joku kokkaa sinulle. Meillä on kerran viikossa mun kokkausvuoro ja kerran viikossa Marilynin. Samalla vaivalla sitä kokkaa kahdelle kuin yhdellekin. Viikon kohokohta on tietenkin se ilta kun ei tarvitse itse kokata. Siitäkin huolimatta että kämppikseni ei ole kovin häävi ruoanlaittaja… Onneksi mä surffin jälkeen nälkäkuoleman partaalla syön mitä vaan. Kunhan sitä on riittävästi. Marilyn myös ilahduttaa mua kommentoimalla ruokiani. Viimeksi kultua sohvan uumenista: “Mä en tajua miten Clay on ikinä voinut erota susta sillä sä laitat niin hyvää ruokaa”. Yleensä mun kokkauspäivänä tarjoillaan tacoja.

IMG_8051

IMG_8067

Juteltiin taannoin Kanadalaisen kaverini kanssa kämppisasumisesta. Mun käsittääkseni aikuisten ihmisten kämppisasuminen on todella harvinaista Suomessa. Hän taas kertoi että Kanadassa se on ihan normaalia. Kaverini on vähän reilu kolmikymppinen sinkkunainen ja hän omistaa kolmen makuuhuoneen talon. Ja asuu itse yhdessä huoneessa ja vuokraa kahta. Vuokralaiset olivat hänelle aluksi aivan tuntemattomia, eli kavereiden kimppakämpästä ei ole kyse. Erinomainen järjestely asuntolainan maksuun mun mielestäni. Tehdäänkö näin Suomessakin? Itse en tiedä ketään aikuista (tarkoitan työelämässä olevaa eli siis ei-opiskelijaa) Suomesta, kuka asuisi yhden tai useamman kämppiksen kanssa. Eiks se vaan olis niin käytännöllistä? Kämppiksen kanssa samalla rahalla saa enemmän tilaa ja hienomman talon. Tai tehdä jopa niin kuin kaverini eli maksaa asuntolainansa vuokrarahoilla. Tosin useimmat asunnot Suomessa eivät välttämättä ole niin sopivia kämppisasumiseen, sillä niissä on vain yksi kylpyhuone. Amerikkalaistyylisissä taloissahan on usein yhtä monta vessaa ja kylpyhuonetta kuin huoneitakin.

Nosarassa kämppisasuminen on enemmän kuin tavallista. Vuokrat ovat korkeita, ja tänne ajautuu muutenkin ehkä tavallista boheemimpia ihmisiä, jotka vaan tykkäävät siitä että ympärillä on elämää. Ja vaikka ei olisikaan rahasta kiinni, niin samalla rahalla saa paljon paljon enemmän jos vaan jakaa talon muiden kanssa. Kaupan päälle voi tulla parempi sijainti, uima-allas, puutarha, siivooja, puutarhuri, poolboy ja vaikka mitä. Marilynin talossa ei tosin ole poolia eikä parempaa sijaintiakaan, mutta ainakin se oli saatavilla keskellä suurinta sesonkia kun olin kämpän tarpeessa. Käy meillä sentään siivooja.

IMG_8356
Tilukset
skorpioni
Lemmikki… 😦 Asuu meillä sammakoitakin… :/

Kämppiselämään liittyy pari muutakin viihdyttävää juttua, jotka oli jo ihan unohtuneet sillä omista aiemmista kämppis- ja opiskeluajoista on jo sen verran aikaa. Esim se, että kämppis saattaa ilmestyä kotiin milloin minkäkin miehen kanssa paneskelemaan vaikka keskellä päivää. Joo, älkää antako mun häiritä yhtään…

Vielä loppukevennys, eli kämppikselle pitää tietenkin antaa tukea ja turvaa kaikissa elämän myötä- ja vastoinkäymisissä, kuten viimeisessä kuvassa. 🙂 Kuten näkyy, tarinalla oli onnellinen loppu.

IMG_8919

Mainokset